Blue Sky

NYHED - NY FOLDER - FRITIDS AKTIVITETER FOR TINE LILHOLT OG KLAUS THRANE

Læs den HER

BLUE SKY - 37:52

Kan købes HER.

 

"FANTASTISK BEROLIGENDE MUSIK."

"FJERNER STRESS OG HJERNESTØJ."

 

"Blue Sky" er eet langt musikstykke, som starter med bølger fra Skagen og udvikler sig i et behageligt og fredfyldt tempo igennem "et hav" af musikalske billeder og stemninger. Sæt/læg dig godt til rette, luk øjnene og slap helt af og nyd rejsen.

Musikken er også fortrinlig til madlavning, rengøring, candle-light-dinner og andre hyggelige gøremål.

 

Tine Lilholt: Flute, harp, keyboard.

Klaus Thrane: Drums, percussion, keyboard.

Malthe V. L. Kristensen: Acoustic guitars.

Anders Walther Birk: Electric guitars.

 

Indspillet og mixet af Klaus Thrane i Thrane Studiet.

MOFCD2 - 2013

Her et lille reklamespot på

"Blue Sky".

Personlige kommentarer:

Tine:

Musikstykket Blue Sky har været en lang proces, både i tanken og manifesteret nu i cd-form. Jeg fik ideen til det i en periode, hvor Klaus´ og min datter var meget syg, og i den forbindelse gik til mange forskellige former for behandling. Mange steder i klinikker kører musikken jo som mere eller mindre behagelig baggrundslyd. Jeg sad ofte og nød de mange forskellige former for musik, men savnede ofte en god gedigen melodi spillet på et godt klingende instrument. Så deraf kom mit ønske om at lave noget musik, som kører i en umærkelig lind strøm, afvekslende og melodisk, med gode, blide, men alligevel tydelige, naturlige instrumenter og med en vis form for dynamik, som er det, der gir´ musikken spænding. Det er vel det god musik handlier om, spænding og afspænding, ligesom i livet, i muskler og krop og mange andre steder.

Jeg syns selv det er lykkedes os at lave et behageligt, velklingende og melodisk stærkt univers. Men prøv selv en gang.

Klaus:

At lave dette musikstykke har været en kæmpe udfordring for mig. Jeg har i mange år været vant til pop-længden, med en effektiv fordeling af A,B og C stykker, hvor man for alt i verden ikke må kede dig.

Dette er den diamentrale modsætning.

Vores udgangspunkt var at lave musik til forskellige former for behandling, hvor det drejer sig om at slappe af i krop og sind. Musikken må derfor ikke være for dominerende.

Det faldt mig dog svært, at blive i det lidt monotone udtryk, så jeg måtte give temaerne det de fortjente. Så ved jeg så ikke om jeg får skræmt de gode og helbredende ånder væk og flytte for meget opmærksomhed over på musikken.

Uanset om behandlere kan bruge "Blue Sky" eller ej, kan jeg garantere at musikken har en yderst beroligende effekt på krop og sind.

 

 

 

ANNONCE I ROLD SKOV BLADET.

BLUE SKY.

NY CD FRA TINE LILHOLT OG KLAUS THRANE.

 

Blue Sky" er eet langt musikstykke på 39 min., som starter med bølger fra Skagen og udvikler sig i et behageligt og fredfyldt tempo igennem "et hav" af musikalske billeder og stemninger. Altså ikke en traditionel CD med 10-12 forskellige musikstykker.

Udgangspunktet var at lave musik til behandlere, hvor der ofte bruges beroligende musik som baggrund. Det blev dog svært at lave musikken så anonym, som det, for nogle behandlere, er ønskeligt. Vi synes, at musikken skal have sit eget liv og udvikle sig, som ”den har lyst til”. Det er altså ikke bare en lydflade med lidt rytme, men en meget musikalsk oplevelse, med Tine Lilholt´s fløjte og harpe i forgrunden, krydret med Klaus Thrane´s mangfoldige rytmeunivers.

Gæstemusikere på CD´en er Malthe Vinter Lilholt Kristensen på akustisk guitar og Anders Walther Birk, som er guitarist i Carpark North.

Musikken, som er velegnet mod stress og ”hjernestøj”, har også vist sig at være fortrinlig til madlavning, rengøring, candle-light-dinner og andre hyggelige gøremål.

CD´en kan købes på www.musikogfarver.dk og i Skørping Bøger og Papir.