Dreamscapes Live

NYHED - NY FOLDER - FRITIDS AKTIVITETER FOR TINE LILHOLT OG KLAUS THRANE

Læs den HER

 

Er en videreudviklet udgave af DVD´en "Dreamscapes", hvor musikken fortrinsvis bliver spillet live, mens videoerne vises på storskærm.

På de 8 malerier med tilhørende musikstykke, medvirker mange forskellige musikere, så de roller vi ikke selv kan reproducere, bliver spillet playback, så musikken i hovedtræk fremstår som på DVD´en. Men det, at vi spiller med gør, at musikken får et meget levende og nærværende udtryk.

Tine forklarer på en meget åbenhjertig og samtid underholdende måde, hvordan tankerne omkring skabelsen af malerierne og musikken er opstået. Disse tanker går fra sorg og frustration til almindeligheder og jubelglæde.

Det er på samme tid en tankevækkende, men også livsbekræftende oplevelse man får med sig.

Ud over de 8 Dreamscapes-værker, består repertoiret også af nye billeder og musikstykker

.

"Dreamscapes Live" kan opleves i 2 udgaver.

Dreamscapes Duo.

Består af:

Tine Lilholt: Fløjte, harpe og introduktioner.

Klaus Thrane: Trommer og slagtøj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dreamscapes Live fra Kinorevuen, Skørping.

Fotos: Keld Thomsen.

Dreamscapes Kvartet:

 

Består af:

Tine Lilholt - Fløjte, harpe, introduktioner.

Klaus Thrane - Trommer, percussion.

Jesper Frost Bylling - Bas.

Malthe V. L. Christensen - Keyboards, guitars.

Jesper Meng: Lyd og videoteknik.

 

Her under billeder fra koncert i Vor Frue Kirke, Aalborg. (Foto Anette Jensen)

 

Pressemeddelelse.

 

HVAD POKKER ER EN MUSIK-MALERI-KONCERT?

Det kræver lidt forklaring!

Siden TINE LILHOLT forlod Lars Lilholt Band efter 23 års tro tjeneste som fløjtenist, harpenist og meget andet, har hun helliget sig sin egen musik og sine malerier. Det har udviklet sig til en helt ny kunstform, nemlig- MUSIK-MALERIET. Det vil sige, at et billede får tilkomponeret et stykke musik, som beskriver stemningen og udtrykket i billedet.

Kombinationen af Tines malerier og musik, er blevet til DVD´en ”DREAMSCAPES”. På DVD´en vises vi rundt i billedernes detaljer samtidig med at det tilhørende musikstykket spilles. Når de 2 sanser forenes, sker der et eller andet magisk, som gør oplevelsen aldeles unik - en fascinerende drømmerejse i farver og musik. Tonen bliver slået an til et par timers rejse ind i Tines 8 malerier, der panorerer på lærredet, mens de to musikere giver en liveudgave af hendes DVD/CD.

”For mig hænger malerier og musik sammen, så derfor er det blevet til begrebet ”Musik-malerier”, forklarer Tine Lilholt.

”Da malerierne taler hvert deres musikalske sprog, er de meget forskellige i deres musikalske udtryk og man kan ikke sige, at det er en bestemt genre.

Tine introducerer på en meget åbenhjertig og samtid underholdende måde, hvordan tankerne omkring skabelsen af malerierne og musikken er opstået. Disse tanker går fra sorg og frustration til almindeligheder og jubelglæde.

Musikken fra DREAMSCAPES vil blive spillet af Tine Lilholt på fløjte og harpe og Klaus Thrane på trommer og percussion samtidig med at malerierne kører på det et stort lærred På denne måde kommer ordet KONCERT ind i billedet. Musikken vil spænde meget vidt, fra spinkle ballader over klassiske arrangementer til mere pop- og rock-agtige musiknumre.

 

Publikum der har oplevet denne koncert udtaler:

 

” Giver man sig tid til at sidde og fordybe sig i et af Tine Lilholt´s billeder samtidig med, at man lytter til den tilhørende musik, da åbnes sindets sanser på alle kanaler – det ordløse får udtryk – ja der er udtryk for indtryk. Billedet rækker på den måde ud og rører en.”

Caris Elkjær Trads, sognepræst i Fuglse-Torslunde pastorat, Lolland- Falster Stift.

 

”Tines malerier er en rejse ind i den lyse kreative side af det indre liv. Det er en hyldest til Det fantastiske, euforiske, inspirerende og fortryllende liv, som hver af os bærer rundt på som en lysende stjerne. En stjerne som vi ofte glemmer at vi har.”

Charlotte Meng fra Kinorevuen i Skørping.

 

"En fantastisk eftermiddag i selskab med malerier og musik - Tine Lilholt og Klaus Thrane .”

Pia Schnoor.

Forstander, Vrå Højskole.

 

 

Der er lagt op til, at publikum får en anderledes og god oplevelse, der kan give dem noget energi, eftertænksomhed, sjov og nydelse.

 

ET MUSIKMALERI KAN VARE I 5 MINUTTER, MEN KAN MÆRKES LÆNGE EFTER!

 

 

 

Dreamscapes Live

Kommende

koncerter/foredrag/udstillinger med

Tine Lilholt og Klaus Thrane

og Dreamscapes.

 

15-3-2016 kl. 19:30

Blære Kirke i Vesthimmerland.

Entré: kr. 50,-

Dreamscapes koncert.

Læs mere her:

http://www.blaere.dk/default.asp?side=kalender&rid=523

 

23-3-2016

Påskeudstilling på Dronninglund Slot.

Tine deltager med malerier og Tine og Klaus spiller til fernisering kl. 11:00.

 

29-6-2016

Lukket arrangement for Stomiforeningen.

Viborg Golf Hotel

Dreamscapes koncert.

 

Vi er i gang med at booke koncerter til resten af året og næste år, så hvis du skulle være interesseret i at booke os, kan du skrive en besked.

Publikums kommentarer:

Grethe Holmris:

Præst i Vor Frue Kirke, Ålborg.

 

"Jeg havde tidligere oplevet Tine Lilholts Musik-Maleri-Koncert i Skørping Bio og var spændt på, om den kunne omsættes til en kirke. Jeg blev ikke skuffet. Igen var det en fascinerende rejse i farver, toner og ord. Jeg kan bare gentage: Jeg har aldrig oplevet noget lignende!

Alt - musik, malerier og Tine Lilholts kloge og ærlige ord – var rørende og gik dybt ind i sjælen. Og det forunderlige var, at alt lagde sig smukt op af det livssyn og de værdier kirken står for og værner om. Det var en oplevelse af at være med i noget stort.

Da aftenen var slut, havde jeg det, som Brorson må have haft det - da han skrev ’Op al den ting, som Gud har gjort’ - jeg manglede ord...

En Maleri-Musik-Koncert med Tine Lilholt og de dygtige musikere Klaus Thrane, Jesper Bylling og Malthe Vinther Lilholt Kristensen skal opleves. Og meget gerne i en kirke".

 

Charlotte Meng.

Fra Kinorevuen i Skørping.

 

"Tines malerier er en rejse ind i den lyse kreative side af det indre liv. Det er en hyldest til Det fantastiske, euforiske, inspirerende og fortryllende liv, som hver af os bærer rundt på som en lysende stjerne. En stjerne som vi ofte glemmer at vi har".

 

Caris Elkjær Trads.

Sognepræst i Fuglse-Torslunde pastorat, Lolland- Falster Stift.

 

” Giver man sig tid til at sidde og fordybe sig i et af Tine Lilholt´s billeder samtidig med, at man lytter til den tilhørende musik, da åbnes sindets sanser på alle kanaler – det ordløse får udtryk – ja der er udtryk for indtryk. Billedet rækker på den måde ud og rører en.”

 

Pia Schnoor.

Forstander, Vrå Højskole.

 

"En fantastisk eftermiddag i selskab med malerier og musik - Tine Lilholt og Klaus Trane

En fuldmættet ”feel good” stemning bredte sig til 50 kursister på Nytårskursus på Vrå Højskole, der i flere dage efter refererede både til musik og billeder.

Tines foredrag var inspirerende , livsbekræftende , musikalsk flot . De 2 timer var væk før vi fik set os om.

Vi glæder os allerede nu til en gensyn i løbet af 2013".

 

Inge Pedersen.

Bestyrelsen fra Nørhalne Viser Kunst

 

” Det var en fantastisk oplevelse – sagt på nordjysk – hvilket betyder en uforglemmelig oplevelse. Vi stod der i en sportshal til fernisering på ”Nørhalne viser kunst” i februar måned 2008. Tine Lilholt havde lovet at spille på fløjte for os som underholdning til ferniseringen.

Og hvad skete?

Tine fløjtede og Klaus håndterede trommerne til noget drømmemusik, der sammen med Tines eventyragtige billeder straks førte os alle ind i en dejlig drømmeverden.

Der blev helt stille i hallen – alle lyttede og hårene rejste sig på armene af os alle.

Det var ”Drømmebilleder” når de er allerbedst! Billedkunst og musik, der smeltede totalt sammen i en højere enhed.

Der går stadig sagn om oplevelsen i Nørhalne.”