Dreamscapes DVD/CD

https://www.youtube.com/watch?v=2Ain6HhrUD4

NYHED - NY FOLDER - FRITIDS AKTIVITETER FOR TINE LILHOLT OG KLAUS THRANE

Læs den HER

DREAMSCAPES (DVD/CD).

Kan købes HER.

 

Et hjerte er lettet:

 

 

Hjertet er mit yndlingssymbol. Hjertet rummer sorg og glæde. Det symboliserer kærlighed og ligeværdighed. Hjertet er liv.

Hjertet på maleriet svæver, men er dog jordbundet. I svære situationer, når store beslutninger skal tages, er det vigtigt at lytte til hjertet, og lade hjertet vise vej.

 

 

 

 

 

Se videoen her:

 

DVD: Består af 8 malerier med et tilhørende musikstykke, specielt komponeret til hvert enkelt billede.

 

De 8 malerier afspejler en fase i Tines liv, hvor hun måtte tage nogle store beslutninger i sit liv, i forhold til sit arbejde som musiker og til sin familie. Hun skulle vælge mellem at følge fornuften eller hjertet.

 

Hvert billede hænger uløseligt sammen med et stykke musik, som også er komponeret af Tine.

 

Som i en film kommer du på en rejse ind i billedet mens musikken spiller. De 2 sanser, at høre og at se, vokser af uransagelige veje og bliver til flere, alt efter hvor åben du er til at imødekomme indtryk og sanser,

 

Der er også mulighed for at se malerierne som stillbilleder.

Med i pakken følger et 10 siders hæfte, som beskriver Tines tanker med malerierne.

 

CD: Her kan du afspille musikstykkerne på din CD-afspiller.

 

Musikere:

Tine Lilholt: Fløjter, harpe, keyboard.

Klaus Thrane: Trommer, percussion, vibrafon, keyboard.

Thomas Christiansen: Keyboards.

Jesper Frost Bylling: Bas.

Nicolaj Christiansen: Bas.

Mathias V. L. Kristensen: Akustisk guitar.

Peter Filtenborg Mogensen: Akustisk og el. guitar.

Lene Holt Nielsen: Cello.

Per Lilholt: Bratch.

Klaus Pindstrup: Violin.

Signe Lindstrøm: Vocal.

Rasmus Lyberth: Vocal:

Liv Lilholt Thrane: Vocal.

Marianne Christensen: Vocal.

Elva: Hundesang.

 

Indspillet, arrangeret og mixet af Klaus Thrane i Thrane Studiet.

Video produceret af Klaus Thrane.

 

MOFCD1

MOFDVD1

2009

 

Se malerierne og videoerne fra "Dreamscapes" her.

 

Undervejs:

 

"For at kunne elske en sommerfugl, må man også

kunne li´ et par larver ” siges det. Eller ” man skal kravle for man kan gå”. Ting tager tid. Og det er vigtigt at give ting tid. Vi har alle sammen travlt og glemmer nogle gange at lade ting få tid.

Dette maleri er en hyldest til det at være langsom.

 

 

 

 

Se videoen her:

 

Kildevæld:

Et af mine yndlingssteder er Ravnkilde i Rold Skov. En tidlig sommer morgen gik jeg derud med min nyerhvervede hundehvalp, og efter at have siddet og lyttet til stilheden begyndte tankerne at flyve. Og små lyde dukkede frem. Vandets piblen, fuglene begyndte at synge, vinden blæste og pludselig begyndte stenene i kilden at sige lyde og synge. Og jeg stod der og og følte mig som en del af alle elementerne, lyd, lys, vand, jord og luft. Vi hænger jo sammen med naturen og skal derfor passe godt på den. Det hele er afstemt fint efter hinanden og vi er en del af det. Regnen skaber dråber, som fordamper fra jorden , går op i himlen og skaber skyer og regnbuer. Det er da forunderligt.

 

Se videoen her:

 

 

Urtræet:

 

 

Maleriet er tænkt som et symbol på jordforbindelse. At være bevidst om og få fat i sine rødder. Hvad kommer vi af og hvad har man med sig af kvaliteter.Og så handler det om at fokusere og være centreret og forene sine mandlige og kvindelige sider , så det indre barn kan udfolde sig .

Det kan vel ikke synges tydeligere en Rasmus og Marianne gør med deres stemmer.

 

 

 

 

 

Se videoen her:

 

Hold Balancen:

 

Denne lidt vemodige melodi sprang ud af min egen bearbejdning af at min mor havde fået konstateret Alzheimers sygdom.En sygdom, som er svær at håndtere og som ikke umiddelbart kan ses.Melodien er lidt linedanser agtig, man skal hele tiden sørge for at holde balancen. Jeg indspillede melodien på harpe. Harpen er et instrument som forbinder himmel og jord. En lyd som kan forløse hjerter og forbinder følelser. Maleriet af den lyserøde fe er inspireret af min mor som ung, og tankerne om balancen ledte mig hen på balancen mellem kvinder og mænd derfor står hun med en yoyo i hånden.

 

Se videoen her:

 

Horisontens Vinger:

Vi er hele tiden på vej. Nogle gange går vi alene. Andre gange går vi i flok. Nogle gange skal vi lidt tilbage og samle op, eller løse nogle forviklinger og noge kludder op for at komme videre. Nogle gange går vi foran og andre gange følger vi efter. Men vi er hele tiden på vej. Vi har friheden til at vælge. Friheden er en fugl der nogle gange er tæt på jorden og nogle gange langt fra jorden. I horisonten mødes himmel og jord

 

Se videoen her:.

 

 

 

 

Porten til Drømmeland:

Det er skønt at komme i seng og længes efter en god nats søvn. Søvnen er helende og hvis vi er så heldige at huske vores drømme fortæller de os hvordan vi har det. Så faktisk kan man bruge sine drømme til at kigge på hvordan man ubevidst hele tiden bearbejder oplevelser og tanker. Så derfor hold udkig efter drømmen. Glæd dig til at komme i din himmelseng og lad dig føre ind i verden af farver og lyde.

 

 

 

Se videoen her:

Gennembrud:

Billedet er glæde og aktivitet. Dansende figurer der spiller og synger. Hvad gør sang og musik ved os mennesker?

Hesten kommer løbende ud indefra porten, hvor der er blomster og farver.

Når man åbner op indefra, bryder hjertet ud.

Se videoen her:

Tines beskrivelse af projektet.

For mig er musik og billeder en måde at håndtere og opleve verden på. Både som udøvende kunstner og som oplevende og nysgerrigt menneske. I mit liv har musik og billeder altid haft en stor plads, og jeg er meget ydmyg for disse musiske siders helende og kraftfulde sider.

Da jeg i 2006 forlod mit faste arbejdsplads i Lars Lilholt Band, havde jeg i lang tid inden malet på de 8 DREAMSCAPES malerier, og derfor er de blevet til i en periode hvor der skulle forandringer til. Jeg havde også besluttet mig til at jeg skulle sætte musik til hvert af dem. Derfor lavede jeg i første omgang en udstilling i Buderup Ødekirke i Himmerland. Her kunne man komme ind og sætte sig foran et maleri, få hovedtelefoner på, og få en på opleveren. Rigtig mange kom forbi og jeg fik mange gode snakke med folk om hvad de oplevede. Sjovt nok rammer hver af de 8 malerier nogle almengyldige problemstillinger, som de fleste nikker genkendende til. Jeg solgte nogle af malerierne, og dermed var vi nødt til at omtænke konceptet. Herved opstod ideén om at lave det hele til en DVD:

Klaus´s beskrivelse af projektet.

Når Tine kommer med et stykket musik til mig , består det som regel af et tema eller to, eller bare nogle små strofer, som jeg så skal arrangere til et musikstykke. Det har været en fantastisk udfordring at få det til at lyde, som det Tine oprindeligt havde forestillet sig i sit hoved.

Det mest fantastiske er, at der ikke er nogen "pop"-skabeloner eller fortilfælde man skal leve op til.

ALT ER TILLADT. Jubiiiii.

Når musikken er lavet, kommer billedsiden, som jo skal passe sammen. Men da billed og musik er skabt sammen hænger og uløseligt sammen , er bevægelserne oftest faldet meget naturligt på plads. I hvert fald set ud fra den kunstneriske side. Den tekniske del, i forhold til videoformater, er oftest et mareridt.